Loading...
Snel erkende loodgieter in huis

Loodgieter

De loodgieter is een van de meest veelzijdige vakmensen voor klussen in en rondom het huis. Je denkt al snel aan het inhuren van een loodgieter bij een verstopte afvoer of gesprongen waterleiding, maar wist je ook dat je een loodgieter kan inschakelen bij een daklekkage, of voor het inwinnen van installatie- en bouwadvies? De juiste loodgieter voor jouw loodgietersklus vind je via Knap Geregeld! 

Gemiddelde kosten per klus

Voor de gemiddelde kosten per klus kan je bij een normale loodgieter rekenen op ongeveer € 45,- tot € 80,- per uur. Bij spoedklussen moet je rekening houden met hogere kosten. Dan zit het uurtarief van een loodgieter gemiddeld tussen de € 100,- en € 150,-. Verder rekenen loodgieters vaak ook voorrijkosten in de vorm van een vast bedrag of een variabel bedrag per kilometer. Informeer hiernaar als je een loodgieter inschakelt, zodat je geen onvoorziene kosten maakt. 

Wat doet een loodgieter allemaal

Het vak van een loodgieter is erg veel veelzijdig. We schakelen ze vaak in voor zogenaamde ‘spoedklussen’, zoals bij gesprongen waterleidingen of een hardnekkige verstoppingen, maar wat doet een loodgieter allemaal nog meer? 

Een groot deel van hun vak bestaat uit andere werkzaamheden. Zo zijn ze in te huren voor installatie en onderhoud van sanitair, verwarming, waterleidingen en riolering. Ook kun je voor zowel kleine als grote bouwklussen advies inwinnen bij een loodgieter. Hiermee voorkom je problemen achteraf door verkeerde installatie. Bij Knap Geregeld vind je de loodgieter die past bij jouw klus!

Soorten loodgieters

Er zijn verschillende soorten loodgieters, die je kunt inschakelen voor verschillende klussen. Nederland telt ongeveer 16.000 loodgieters en (verwarmings-)installatiebedrijven. Laat de keuze voor een loodgieter altijd afhangen van het type klus. Soms is een loodgieter vooral gespecialiseerd in sanitair, terwijl jij op zoek bent naar een nieuwe verwarmingsinstallatie. Via Knap Geregeld vind je de perfecte professional voor jouw klus!

3 tips bij het inhuren van een loodgieter

Voorkomen is beter dan genezen

Last van verstopping of lekkage en twijfel je of je een loodgieter moet inschakelen? Twijfel niet langer. Voorkom dat je uiteindelijk meer betaalt door de extra schade die kan ontstaan door te wachten. Zorg daarnaast voor goed onderhoud van het sanitair, de verwarmingsinstallatie en de waterleidingen. Hiermee verklein je de kans op spoedreparaties en dure ingrepen. 

Duidelijkheid vooraf is tevredenheid achteraf

Hoewel dit geldt voor iedere specialist die je inschakelt, is het goed om duidelijke afspraken te maken over de klus. Informeer behalve naar het uurtarief, altijd naar eventuele bijkomende kosten. Zo voorkom je onduidelijkheid en kom je niet voor onvoorziene kosten te staan. 

Kies voor betrouwbaarheid

Net als in iedere branche zijn er ook loodgieters die dankbaar gebruik maken van het gebrek aan kennis van hun klanten. Voorkom dat je onnodig veel betaalt voor weinig en schakel een erkende loodgieters in via Knap Geregeld! 

Neem contact op
Knap Geregeld

Vind de perfecte professional

  • Beschrijf de opdracht

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

  • Neem zelf contact op

Bel of mail zelf iemand uit onze lijst met geschikte professionals.

OF

  • Laat ons offertes voor je aanvragen

Binnen 24 uur meerdere offertes. Knap Geregeld noemen we dat.